torstai 6. joulukuuta 2012

-6- itsenäisyyspäivän tähti

Hirmu hyvää itsenäisyyspäivää! Löysin täältä ihanan ohjeen erittäin kauniiseen paperitähteen, jota oli pakko päästä heti kokeilemaan. Paperitähden voisi tehdä toki ihan vain valkoisista A4-paperista, mutta koska ohjeen kaksivärinen tähti oli mielestäni jotenkin näyttävämpi ja eläväisempi, halusin minäkin tehdä kaksivärisen version. Ainoa ongelma aluksi oli, että minulla ei tietenkään ollu kaksiväristä paperia käytössä. Lisäksi halusin tähän jonkin kierrätyselementin mukaan, joten päädyinkin sitten penkomaan paperinkeräyslaatikkoamme, ja sieltähän löytyi aivan täydelliset materiaalit - nimittäin vanhoja laskukirjekuoria!


Kirjekuorissahan on ulkopuoli valkoinen ja sisäpuoli näissä tapauksissa toisessa harmaa ja toisessa vaalean sininen, jotka sopivat vielä kauniisti yhteen. Sitten vain ohjeita seuraillen leikkaamalla ja liimaamalla tähteä tekemään. Ohjeet löytyvät siis alussa olevasta linkistä, ja ne olivat niin selkeät, etten aio niitä uudestaan tähän kirjoitella. Samalta sivulta on myös ensimmäinen kuva, josta saa siitäkin jo idean tekotavasta, loput kuvat ovatkin sitten tästä kirjekuoriversiosta. Vaikka tähti onkin näyttävä, oli se silti yllättävän helppoa tehdä. Askartelin palasia yhteen samalla, kun katoin tv-sarjaa, ja tähti oli puolessa tunnissa valmis!


Lopputuloksen sinivalkoinen tähti sopii vielä hyvin itsenäisyyspäivän teemaan. Nyt tähti odottelee hyllyn päällä ripustamista, sillä ajattelin laittaa tämän ikkunaan komeilemaan. Tosin heti tekisi kyllä mieli mennä penkomaan paperikorista lisää materiaalia uusiin tähtiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti